Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 70/23.)

U svrhu dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2023./2024. objavljen je novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti u Narodnim novinama pod brojem 70/2023.

Dodjela STEM stipendija provodi se s ciljem intenziviranja suradnje s gospodarstvom i jačanja znanstvene izvrsnosti te stvaranja ravnoteže, korekcije ponude i potražnje na tržištu rada.

Navedeno je dio komponente/podkomponente Nacionalnog plana oporavka i otpornosti Podizanje istraživačkog i inovacijskog kapaciteta u sklopu trogodišnjeg programa Dodjela STEM i ICT stipendija studentima koji su upisani na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj na sveučilišne prijediplomske studije, sveučilišne diplomske studije, sveučilišne integrirane prijediplomske i diplomske studije, stručne kratke studije, stručne prijediplomske studije i stručne diplomske studije u STEM područjima znanosti.

Pisane vijesti | Strategijski i akcijski dokumenti | Visoko obrazovanje