Europski infrastrukturni projekt za istraživanje i razvoj cjepiva (TRANSVAC2) objavljuje poziv za tehničke usluge namijenjene razvoju cjepiva

Rok: 15. prosinca 2020.

Europski infrastrukturni projekt za istraživanje i razvoj cjepiva (TRANSVAC2) koji koordinira Europska inicijativa za cjepiva (EVI) posvećen je ubrzanju razvoja sigurnih, učinkovitih i cjenovno prihvatljivih cjepiva.

TRANSVAC financira Europska komisija, prvo u sklopu sedmoga Okvirnog programa za istraživanje i inovacije (FP7), a trenutačno u sklopu Okvirnog programa za istraživanje i inovacije - Obzor 2020.

Razvoj cjepiva dugotrajan je i složen postupak koji zahtijeva kombinaciju specijaliziranih vještina i tehničkih kapaciteta.

TRANSVAC je, stoga, osmišljen kako bi ubrzao razvoj cjepiva jačanjem europskog istraživanja i edukacije o cjepivima primjenom stalne istraživačke infrastrukture za rani razvoj cjepiva. Kako bi olakšao pristup tim vještinama i kapacitetima, TRANSVAC2 nudi visokokvalitetne tehničke usluge za potporu razvoju profilaktičkih i terapijskih cjepiva kako za ljude tako i za životinje.

Prijaviti se mogu akademske i neakademske istraživačke skupine, mala i srednja poduzeća te industrije.

Prijave su moguće do 15. prosinca 2020. godine, a sve informacije o dostupnim uslugama i načinu prijave mogu se pronaći na poveznici.