Ministar Fuchs s predstavnicima Sisačko-moslavačke županije o obnovi škola stradalih u potresu

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs održao je sastanak s predstavnicima Sisačko-moslavačke županije na temu održavanja odgojno-obrazovnog procesa u potresom pogođenom području. Predstavnici županije izvijestili su o dosad poduzetim aktivnostima. Radovi na sanaciji lakše oštećenih objekata su  završeni, dok su u školama sa značajnijim oštećenjima radovi započeti te se završetak očekuje u što bržem vremenu. Isto tako, za neke škole za čiju su sanaciju potrebni značajniji građevinski zahvati  pokrenut je postupak javne nabave za izvođenje radova.

Za najviše oštećene objekte kao što su to Srednja škole Petrinja, Gimnazija i Ekonomska škola u Sisku te Srednja škola Glina dogovoreno je da županija što prije krene s izradom projektne dokumentacije kako bi se proces maksimalno ubrzao te što spremnije dočekala nova školska godina. Za izradu dokumentacije Ministarstvo osigurava potrebna sredstva.

Sastanku su nazočili župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov, a u ime Ministarstva uz ministra Fuchsa nazočni su bili državni tajnici Stipe Mamić i Tomislav Paljak te pomoćnik ministra Momir Karin.
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Odgoj i obrazovanje