Ministrica Divjak u radnom posjetu ministrici obrazovanja Finske Li Andersson

4. i 5. srpnja 2019.

U petak, 5. srpnja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske posjetit će finsku Nacionalnu agenciju za obrazovanje u Helsinkiju, nakon čega će se susresti s gđom Li Andersson, ministricom obrazovanja Finske s kojom će razgovarati o primjerima dobre prakse u finskom obrazovnom sustavu, provođenju reformskih procesa u obrazovanju, digitalnoj transformaciji nastave te mogućnostima suradnje i razmjene iskustva.

Sastanak je to u sklopu četverodnevnog radnog posjeta ministrice Divjak Finskoj i njenog sudjelovanja na sastanku ministara država Europske Unije nadležnih za istraživanje u Helsinkiju, koji će se održati dan ranije – 4. srpnja.

Osim što će sudjelovati na sastanku ministara, ministrica Divjak će se susresti i s čelnim ljudima europskih zemalja u resoru znanosti i obrazovanja.

Prva dva dana radnog posjeta rezervirana su za bilateralne sastanke ministrice Divjak s glavnim direktorom u Glavnom tajništvu Vijeća Europske unije gosp. Carstenom Pillathom, potom s ministrom znanosti, tehnologije i visokog obrazovanja Portugala, prof. dr. sc. Manuelom Heitorom te s državnom tajnicom u Državnom tajništvu za obrazovanje, istraživanje i inovacije Švicarske Konfederacije, prof. dr. sc. Martinom Hirayama.
 

Najave | Priopćenja | Predsjedanje vijećem EU-a