Video konferencija Opažanje Zemlje i Eyes on Earth Roadshow - 2. - 3. lipnja 2020.

U sklopu ovoga dvodnevnog događaja 2. i 3. lipnja 2020. godine održat će se dva komplementarna online događaja koje zajednički organiziraju Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Europska komisija u sklopu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU-a.

Riječ je o događajima koji će održati u terminu predviđenom HR PRES programom, ali prilagođenom digitalnom formatu održavanja. Aktualna borba s globalnom prijetnjom virusa dodatno naglašava važnost ovog događaja budući da su se prednosti tehnologija povezanih sa svemirom, odnosno usluge temeljene na geografskim podacima pokazale od velikog značaja za praćenje širenja bolesti i drugih aspekata suočavanja s Covid-19 pandemijom. 

Ovaj dvodnevni online događaj povezan je s Copernicus programom Europske unije. Videokonferencija Opažanje Zemlje imat će u fokusu važnost obrazovanja o svemirskim tehnologijama, kao i onima povezanim sa svemirom, za poslove budućnosti i gospodarski rast, uključujući predstavljanje rezultata EO4GEO projekta. 

Prošireni sadržaj konferencije Eyes on Earth Roadshow demonstrirat će potencijal aplikacija i rješenja u domeni daljinskih opažanja u rješavaju izazova društva i na taj način dati dodatnu vrijednost događaju. Eyes on Earth Roadshow je inicijativa Europske komisije u nadležnosti Glavne uprave za obrambenu industriju i svemir (DG DEFIS) i Izvršne agencije za malo i srednje poduzetništvo (EASME). 

Oba događaja okupit će istraživače i stručnjake iz javnog i privatnog sektora iz Europe i šire, s ciljem razmjene informacija o razvoju i primjeni tehnologija povezanih sa svemirom, uključujući razvoj i primjenu servisa temeljenih na geografskim podacima. Cilj događaja je i približiti široj javnosti prednosti primjene navedenih tehnologija i servisa u svakodnevnom životu te suočavanju s ključnim društvenim izazovima.


Mrežne stranice:
E-mail adresa:

Najave | Projekti | Predsjedanje vijećem EU-a