Sastanak s izaslanstvom Savezne Republike Njemačke o tematskim prioritetima predsjedanja Vijećem Europske unije 2020. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
U petak, 19. srpnja 2019. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak izaslanstva Savezne Republike Njemačke i predstavnika HR PRES timova za obrazovanje i znanost Ministarstva znanosti i obrazovanja s ciljem razmjene informacija i usklađene koordinacije dvaju uzastopnih predsjedanja Vijećem Europske unije tijekom 2020. godine. Sastanak su pratili i članovi Stalnog predstavništva Republike Hrvatske te Savezne Republike Njemačke pri Europskoj uniji.

Na sastanku su predstavljeni prioriteti i događaji u području znanosti i obrazovanja planirani tijekom hrvatskog i njemačkog predsjedanja Vijećem.

Predstavnik njemačkog izaslanstva Wilfred Kraus istaknuo je kako će fokus njemačkog predsjedanja biti postizanje izvrsnosti u području istraživanja, inovacija i obrazovanja, naglašavajući ulogu društvenog konteksta i zajedničkog pristupa. Prioritet će biti i ljudski resursi u kontekstu jaza između inovacijske tehnologije i ljudskih kapaciteta.

Načelnica Sektora za znanstveni sustav i tehnološki razvoj Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Ivana Pavlaković i načelnica Sektora za razvoj visokog obrazovanja Ana Tecilazić Goršić prezentirale su prioritete i događaje u području znanosti i obrazovanja, naglasivši ulogu istraživanja i inovacija u razvoju ljudskih potencijala za poslove budućnosti te središnju temu učitelja budućnosti kao fokus područja obrazovanja koji će se tematizirati tijekom sastanaka i centralne konferencije.

Članovi izaslanstava izrazili su želju za daljnjim jačanjem suradnje u području obrazovanja, istraživanja i inovacija te su najavili daljnju koordinaciju i usuglašavanja oko dvaju predsjedanja 2020. godine.
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Predsjedanje vijećem EU-a