Francuska

STIPENDIJE

Zahvaljujući uspješnoj suradnji između Ministarstva znanosti i obrazovanja  Republike Hrvatske, Agencije za mobilnost i programe Europske unije i Službe za suradnju i kulturnu djelatnost Veleposlanstva Francuske Republike u Zagrebu, hrvatski studenti i poslijediplomandi mogu svake godine provoditi istraživanja, produbiti svoja znanja ili završiti svoju disertaciju u Francuskoj.

Stipendije se dodjeljuju za poslijediplomski ili doktorski studij, stručno usavršavanje, te usavršavanje francuskog jezika.

Stipendije Udruge Le Pont Neuf

Udruga "Le Pont Neuf" dodjeljuje hrvatskim državljanima stipendije u području političkih znanosti, medicine i umjetnosti (slikarstvo, kiparstvo, poezija glazba, graditeljstvo). Prijavni obrasci i sve dodatne informacije o natječaju nalaze se na web stranici Udruge Le Pont Neuf, rubrika: "Bourses du Pont Neuf".
 
ZNANSTVENA SURADNJA
Bilateralni znanstvenoistraživački projekti u sklopu Programa integriranih akcija Cogito"

U sklopu Programa integriranih akcija „Cogito" od 2002. godine do sada sufinancirano je 120 hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata.

Na sastanku Mješovitoga hrvatsko-francuskog povjerenstva za odabir projekata, koji je održan 27. studenoga 2018. u Parizu, odobreno je 11 novih zajedničkih znanstvenoistraživačkih projekata za razdoblje 2019./20., a sredstva koja dodjeljuju hrvatska i francuska strana predstavljaju dodatnu financijsku pomoć znanstvenoistraživačkim ekipama koja je namijenjena isključivo pokrivanju troškova putovanja (u prosjeku po dva putovanja godišnje sa svake strane) i boravka istraživača.

Bilateralna obrazovna i znanstvena suradnja s Francuskom Republikom ostvaruje se na temelju sljedećih međunarodnopravnih akata: