Velika Britanija

STIPENDIJE
 
Stipendije za istraživanje na britanskim sveučilištima

Svake godine u prosincu raspisuje se natječaj zaklade "The British Scholarship Trust" za znanstvene novake i asistente s visokih učilišta i znanstvenoistraživačkih instituta u Republici Hrvatskoj za dodjelu stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od 1-3 mjeseca. Prednost imaju kandidati koji nisu provodili znanstveno istraživanje u inozemstvu, a detaljnije informacije mogu se pronaći na internet stranicama zaklade "The British Scholarship Trust".

Stipendije za studij ili istraživanje na britanskim sveučilištima

Stipendije se dodjeljuju u sklopu tri programa: OSI/FCO Chevening Scholarships - University Of Cambridge, OSI/FCO Chevening Scholarships - Universities of Oxford & York, i OSI/Staffordshire University MPhil/PhD in Economics. Tekstovi natječaja i prijavni obrasci dostupni su na stranicama Nacionalnog internetskog portala o stipendijama. Institut za razvoj obrazovanja administrira navedene programe stipendiranja u Hrvatskoj.
Bilateralna obrazovna i znanstvena suradnja s Ujedinjenim Kraljevstvom Velike Britanije i Sjeverne Irske ostvaruje se na temelju sljedećih međunarodnopravnih akata: