Mape praktične nastave i vježbi za kvalifikacije:


Mape praktične nastave i vježbi za kvalifikacije dimnjačar, staklar, soboslikar ličilac dekorater, intermedijski fotograf, frizer i kozmetičar

26. ožujka 2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje Mape praktične nastave i vježbi za kvalifikacije dimnjačar, staklar, soboslikar ličilac dekorater, intermedijski fotograf, frizer i kozmetičar, izrađene u sklopu projekta Modernizacija programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Mape su namijenjene nastavnicima i mentorima kod poslodavaca koji provode učenje temeljeno na radu u navedenim kvalifikacijama te učenicima koji u sklopu navedenih kvalifikacija stječu kompetencije za tržište rada.

Stoga Mape praktične nastave i vježbi predstavljaju portfolio učenikova rada u školi i kod poslodavca te će svi sudionici uključeni u postupak učenja i poučavanja na temelju primjera dobre prakse moći lakše pratiti i vrednovati rad učenika na temelju oblikovanih zadataka i pokazatelja vrednovanja postignuća učenika.

Uz Mape praktične nastave i vježbi objavljuju se i obrasci ili tiskanice u otvorenom obliku. Njima se koriste učenici kako bi evidentirali svoje radne aktivnosti te nastavnici i mentori kod poslodavaca kako bi evidentirali i vrednovali učenikove radne vještine i odnos prema radu tijekom učenja temeljenog na radu.
Mapa praktične nastave i vježbi za kvalifikacije dimnjačar
Mapa praktične nastave i vježbi za kvalifikacije staklar
Mapa praktične nastave i vježbi za kvalifikacije soboslikar ličilac dekorater
Mapa praktične nastave i vježbi za kvalifikacije intermedijski fotograf

Mapa praktične nastave i vježbi za kvalifikacije frizer
Mapa praktične nastave i vježbi za kvalifikacije kozmetičar